
Topla čokoladna sladica s pistacijami
Topla čokoladna sladica s pistacijami

Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Preberite tudi

Top triki za peko piščančjega mesa na žaru
Poleg vratovine, ražnjičev, čevapčičev, stejkov in klobasic, mora vsak pravi žar mojster obvladati tudi peko piščančjega mesa na žaru.

Sladice z medom, ki navdušijo že ob pogledu
Te preproste in dišeče sladice z medom boste pripravljali večkrat – od zdravih zajtrkov do kremastih sladic in pit.

Barviti in zdravi krožniki: tri ideje za zelenjavne specialitete
Vsaj občasno se spodobi, da na krožniku kraljuje zelenjava. Zdrava, polna hranil in okusa. Toliko možnosti nam ponuja, kaj vse lahko pripravimo z njo.
Sestavine
- 100 g kakovostne temne čokolade
- 50 g masla
- 1 žlica mletih mandljev
- 2 jajci
- 1 žlica škrobne moke
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
- 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.
Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.
Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.
Nasvet
Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.