
Musaka s krompirjem in mletim mesom
Musaka, kot smo je vajeni od naših babic (ali iz vrtca)
Musaka s krompirjem in mletim mesom
Musaka, kot smo je vajeni od naših babic (ali iz vrtca)

Sestavine
- 250 g čebule
- 1 dl olja in še malo za pekač
- 400 g mletega mesa
- 1,3 kg krompirja
- 3 jajca
- pribl. 7 dl mleka
- sol
- poper
Preberite tudi

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- 250 g čebule
- 1 dl olja in še malo za pekač
- 400 g mletega mesa
- 1,3 kg krompirja
- 3 jajca
- pribl. 7 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in čebulo počasi pražimo približno 10 minut. Že na začetku jo solimo, da se lepše prepraži. Nato dodamo meso, dobro ga premešamo in pražimo približno 20 minut. Medtem ga z leseno lopatko razdrobimo, da ni večjih kep, in večkrat premešamo. Solimo in popramo.
Medtem olupimo krompir in ga narežemo na rezine, debele 3 mm. Solimo ga in dobro premešamo. Pečico segrejemo na 210 °C (ali na 190 °C z ventilacijo).
Globok pekač namastimo, vanj zložimo plast krompirja in po njem razporedimo plast mesa. Tako izmenično nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Na vrhu naj bo plast krompirja.
Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.
Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.