Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona
5 receptov za male oboževalce Rudolfa
Če navdušenje nad Božičkovimi spremljevalci kar ne pojenja, si z najmlajšimi pričarajte še nekaj čarobnosti in skupnih sladkih trenutkov.
Kaj bo na jedilniku? Ostanki večerje v slastni preobleki
Ko se praznična večerja zaključi, siti in zadovoljni pospravimo ostanke, ko se želodec umiri, pa premislimo, kako jih bomo spremenili v novo pojedino.
Tipična zimska zelenjava v receptih, ki vas bodo navdušili
Če ste doslej radič jedli le v solati s kuhanim krompirjem, vas čaka prijetno presenečenje. Odkrijte recepte za radič kot prigrizek, toplo predjed in glavno jed.
Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona
Postopek
V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.
Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta s karamelom in malinami
Samo še svečke ali lične okraske ji nadenete, pa imate torto za rojstni dan in drugo imenitno priložnost.
Dušeno rdeče zelje z brusnicami
Kombinacija sladkega in kislega poskrbi za najboljše rdeče zelje daleč naokoli!