
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono

Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona
Postopek
V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.
Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.