
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono

Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona
Postopek
V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.
Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.