
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.
Glazirani svinjski zrezki z jabolki
Zraven se pa prileže krompirjev pire.

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlički mešanice 5 kitajskih začimb
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 večja rdeča čebula
- 4 rdeča jabolka
- 2 žlici brusnične marmelade
- 1 žlica rdečega vinskega ali jabolčnega kisa
- 2 dl piščančje jušne osnove
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Jabolka operemo, jim odstranimo peščišča in vsakega narežemo na 8 krhljev. Zrezke posujemo s kitajskimi začimbami. V ponvi segrejemo polovico olja in na njem zrezke pečemo 3 minute na vsaki strani. Pečene odlagamo na krožnik.
V ponev vlijemo preostalo olje, ogenj malo zmanjšamo in na njem 2 minuti pražimo čebulo. Dodamo še jabolka in jih med občasnim mešanjem pražimo 3 minute.
V ponev damo marmelado, kis in piščančjo osnovo. Zavremo in na hitro pokuhamo, da omaka postane rahlo sirupasta, jabolka pa se zmehčajo; to traja približno 8 do 10 minut. V omako nato vstavimo zrezke in ponev še malo pustimo na ognju, da se zrezki segrejejo, vmes jih enkrat obrnemo, da so z obeh strani glazirani.