
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici

Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana
Preberite tudi

Grška kuhinja: 7 preprostih in okusnih receptov
Tudi če je letos ne boste mahnili v Grčijo, se vam ni treba odpovedati odlični grški hrani, ki je enostavna za pripravo ter prijazna za želodec in telo.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.
Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana
Postopek
Vse sestavine za slanico damo v veliko kozico z 1 litrom vode in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno slanico položimo svinjske zarebrnice, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri. Zarebrnice vzamemo iz slanice, jih oplaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem.
Pečico segrejemo na 200 °C. Veliko rebrasto ponev segrejemo na močnem ognju in v njej pečemo zarebrnice 3 do 4 minute na vsaki strani, da se pokažejo proge od ponve – po potrebi jih pečemo v dveh porcijah. Popečene zarebrnice prenesemo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih v pečici pečemo še 10 do 12 minut, da so skoz in skoz pečene.
Nasvet
Svinjske zarebrnice je težko ravno prav speči ne smejo biti premalo pečene, če pa jih pečemo predolgo, so suhe. Če pa jih vložimo v slanico, bo meso mehkejše in tudi sočnejše.