
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici
Svinjske zarebrnice v začimbni slanici

Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 6 svinjskih zarebrnic
slanica
- 150 g sladkorja demerara
- 200 g morske soli
- 1 žlica zrn rožnatega popra
- 1 žlica brinovih jagod
- 1 žlica koriandrovih semen
- 2 lovorova lista
- 2 vejici timijana
Postopek
Vse sestavine za slanico damo v veliko kozico z 1 litrom vode in zavremo. Odstavimo z ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. V ohlajeno slanico položimo svinjske zarebrnice, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 2 uri. Zarebrnice vzamemo iz slanice, jih oplaknemo s hladno vodo in osušimo s kuhinjskim papirjem.
Pečico segrejemo na 200 °C. Veliko rebrasto ponev segrejemo na močnem ognju in v njej pečemo zarebrnice 3 do 4 minute na vsaki strani, da se pokažejo proge od ponve – po potrebi jih pečemo v dveh porcijah. Popečene zarebrnice prenesemo na pekač, obložen z aluminijasto folijo, in jih v pečici pečemo še 10 do 12 minut, da so skoz in skoz pečene.
Nasvet
Svinjske zarebrnice je težko ravno prav speči ne smejo biti premalo pečene, če pa jih pečemo predolgo, so suhe. Če pa jih vložimo v slanico, bo meso mehkejše in tudi sočnejše.