
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom

Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper
Preberite tudi

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.
Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper
Postopek
Špagete stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilih na ovitku, da so al dente. Medtem ko se kuhajo, avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga zmeljemo v multipraktiku skupaj z oljem, česnom, polovico peteršilja, malo limonovega soka, soli in popra. Lososove rezine narežemo na trakove.
Ko so špageti kuhani, prihranimo 1 dl vode, v kateri so se kuhali, in jih odcedimo. Premešamo jih z avokadovo mešanico, lososom in prihranjeno vodo od kuhanja. Krepko popopramo in po okusu dodamo še malo limonovega soka. Sesekljamo preostali peteršilj in ga vmešamo, tik preden postrežemo.