
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom
Pirini špageti z avokadom in prekajenim lososom

Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 200 g pirinih špagetov
- 1 lepo zrel avokado
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 strok česna
- 1 majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- poper
Postopek
Špagete stresemo v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilih na ovitku, da so al dente. Medtem ko se kuhajo, avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga zmeljemo v multipraktiku skupaj z oljem, česnom, polovico peteršilja, malo limonovega soka, soli in popra. Lososove rezine narežemo na trakove.
Ko so špageti kuhani, prihranimo 1 dl vode, v kateri so se kuhali, in jih odcedimo. Premešamo jih z avokadovo mešanico, lososom in prihranjeno vodo od kuhanja. Krepko popopramo in po okusu dodamo še malo limonovega soka. Sesekljamo preostali peteršilj in ga vmešamo, tik preden postrežemo.