
Mini mesne štruce
Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.
Mini mesne štruce
Lahko jih pripravimo tudi več in jih zamrznemo.

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 1 drobno nasekljan korenček
- 1 sesekljan strok česna
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 3 žličke worcestrske omake
- 1 razžvrkljano jajce
- 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
- 2 žlički timijana
- 2 srednje velika paradižnika
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 drobno sesekljana čebula
- 1 drobno nasekljan korenček
- 1 sesekljan strok česna
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
- 3 žličke worcestrske omake
- 1 razžvrkljano jajce
- 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
- 2 žlički timijana
- 2 srednje velika paradižnika
- 1 žlička sladkorja
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in korenček in ju nežno pražimo približno 10 minut. Tik pred koncem dodamo sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Vse preložimo v veliko skledo, dodamo drobtine, 5 žlic pretlačenega paradižnika, worcestrsko omako, jajce, meso in polovico timijana. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
S preostalim oljem dobro premažemo 6 vdolbin v pekaču za mafine. Maso razporedimo v vdolbine, jo pritisnemo in polijemo s preostalim pretlačenim paradižnikom. Svež paradižnik narežemo na debelejše rezine in jim odstranimo semenje. Vsako štručko pokrijemo z rezino paradižnika, posujemo s ščepcem sladkorja, soli in popra ter s preostalim timijanom. Štručke pečemo 50 minut. Postrežemo jih z zelenjavo, kuhano na pari, in krompirjevim pirejem, v katerega vmešamo narezan drobnjak.