
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo

Kako doma narediti kremast sladoled, ki ne bo spominjal na maslo
Sladoled – najimenitnejša med vsemi sladicami – je vedno bil in vedno bo nepremagljiv vir užitka za vse sladokusce.

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na četrtine. Na nizek pekač damo krompir in papriko, pokapljamo ju z žlico olja, posujemo z žličko zelišč in premešamo. Pečemo ju 25 minut, da se krompir lepo zapeče in paprika zmehča. Vmes ju enkrat obrnemo.
Medtem pripravimo burgerje. Česen olupimo in stremo. V skledi zmešamo meso z dvema tretjinama česna, papriko, jajcem, preostalimi zelišči, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 4 mesne pogačice. V ponvi segrejemo pol žlice olja in pogačice pečemo 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo.
V majonezo vmešamo preostali česen. Krompir posolimo. Mesne pogačice postrežemo v prerezanih kruhkih s solato, čebulo, pečeno papriko in česnovo majonezo. Krompir postrežemo posebej.