
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 3 veliki krompirji
- 1 rdeča paprika
- 1,5 žlice sončničnega olja
- 2 žlički mešanice suhih zelišč
- 500 g mletega svinjskega mesa
- 3 stroki česna
- 2 žlički mlete paprike
- 1 večje jajce
- sol
- poper
- 4 žlice majoneze
- kruhki, solata in čebula za prilogo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na četrtine. Na nizek pekač damo krompir in papriko, pokapljamo ju z žlico olja, posujemo z žličko zelišč in premešamo. Pečemo ju 25 minut, da se krompir lepo zapeče in paprika zmehča. Vmes ju enkrat obrnemo.
Medtem pripravimo burgerje. Česen olupimo in stremo. V skledi zmešamo meso z dvema tretjinama česna, papriko, jajcem, preostalimi zelišči, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 4 mesne pogačice. V ponvi segrejemo pol žlice olja in pogačice pečemo 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo.
V majonezo vmešamo preostali česen. Krompir posolimo. Mesne pogačice postrežemo v prerezanih kruhkih s solato, čebulo, pečeno papriko in česnovo majonezo. Krompir postrežemo posebej.