
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.

Sestavine
- 4 tanki telečji zrezki
- 3 rezine belega kruha
- naribana lupina 1 neškropljene limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- rožmarinovi lističi
- 3 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- sol
- olje za cvrenje
- 4 limonovi krhlji, ko postrežemo
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 tanki telečji zrezki
- 3 rezine belega kruha
- naribana lupina 1 neškropljene limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- rožmarinovi lističi
- 3 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- sol
- olje za cvrenje
- 4 limonovi krhlji, ko postrežemo
Postopek
Telečjim zrezkom odstranimo vse žilice in zrezke med dvema plastema prozorne folije potolčemo, da so debeli 5 mm.
Natrgane kose belega kruha, naribano limonovo lupino in parmezan, pinjole in rožmarinove lističe damo v posodo kuhinjskega mešalnika in zdrobimo v fine drobtine. Preložimo jih na plitek krožnik.
Telečje zrezke solimo, povaljamo v moki, otresemo, pomočimo v stepenih jajcih in nato položimo na pripravljene drobtine. Prekrijemo jih z drobtinami in rahlo pritisnemo. Olje za cvrenje segrejemo. S paniranih zrezkov otresemo odvečno panado in jih ocvremo v vročem olju, na vsaki strani 2 do 3 minute. Odcedimo jih na papirnati kuhinjski brisači. Na krožnike damo ocvrte zrezke, priložimo še krhelj limone in takoj postrežemo. Zraven tekneta hrustljava solata ali kuhana zelenjava.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi svinjske, piščančje ali puranje zrezke.