
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.
Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Ocvrti zrezki na vabljiv način.

Sestavine
- 4 tanki telečji zrezki
- 3 rezine belega kruha
- naribana lupina 1 neškropljene limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- rožmarinovi lističi
- 3 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- sol
- olje za cvrenje
- 4 limonovi krhlji, ko postrežemo

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji
Sestavine
- 4 tanki telečji zrezki
- 3 rezine belega kruha
- naribana lupina 1 neškropljene limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- rožmarinovi lističi
- 3 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- sol
- olje za cvrenje
- 4 limonovi krhlji, ko postrežemo
Postopek
Telečjim zrezkom odstranimo vse žilice in zrezke med dvema plastema prozorne folije potolčemo, da so debeli 5 mm.
Natrgane kose belega kruha, naribano limonovo lupino in parmezan, pinjole in rožmarinove lističe damo v posodo kuhinjskega mešalnika in zdrobimo v fine drobtine. Preložimo jih na plitek krožnik.
Telečje zrezke solimo, povaljamo v moki, otresemo, pomočimo v stepenih jajcih in nato položimo na pripravljene drobtine. Prekrijemo jih z drobtinami in rahlo pritisnemo. Olje za cvrenje segrejemo. S paniranih zrezkov otresemo odvečno panado in jih ocvremo v vročem olju, na vsaki strani 2 do 3 minute. Odcedimo jih na papirnati kuhinjski brisači. Na krožnike damo ocvrte zrezke, priložimo še krhelj limone in takoj postrežemo. Zraven tekneta hrustljava solata ali kuhana zelenjava.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi svinjske, piščančje ali puranje zrezke.