Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Stročji fižol

Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

Stročji fižol

Kako veseli smo poletnih shrankov v drugih letnih časih. Stročji fižol je eden od bolj priljubljenih.

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina dva kozarca
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kochschule 05

Sestavine

  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 2 velika koprova vršička
  • 2 stroka česna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl jabolčnega kisa
  • 30 g soli

Sestavine

  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 2 velika koprova vršička
  • 2 stroka česna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl jabolčnega kisa
  • 30 g soli

Postopek

1

Stročji fižol skrbno očistimo (odrežemo konice in odstranimo nitke). Če je fižol predolg, ga prečno razpolovimo, nato pa navpično nadevamo v steriliziran kozarec za vlaganje.

Kochschule 01
2

Koper in česen damo v kozarec k fižolu. V kozici zavremo vodo s kisom in soljo. Vročo tekočino nalijemo na fižol tako, da sega pol centimetra do roba kozarca. Rob kozarca do suhega obrišemo in pokrijemo s pokrovom. Kozarec postavimo v vročo vodno kopel; voda naj vre pet minut.

Kochschule 02
3

Kozarec vzamemo iz vodne kopeli in preverimo, če je dobro zaprt. Nato ga pustimo, da se ohladi.

Kochschule 04

Nasvet

Ko se fižol ohladi, ga lahko shranimo ali pa kar takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.