
Pomaka iz jajčevcev
Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.
Pomaka iz jajčevcev
Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.

Lahko jih pečemo v pečici ali na žaru, kuhamo, dušimo in cvremo. Iz pečenih jajčevcev ali melancan, kot jim še pravimo, lahko pripravimo okusne namaze, omake in pomake.
Med najokusnejše jedi iz jajčevcev sodi italijanska specialiteta parmigiana – jajčevci s paradižnikom, gratinirani s sirom. Prav prima je tudi pomaka po tokratnem receptu.
Sestavine
- 3 večji jajčevci
- Sončnično olje
- 2 žlici limonovega soka
- 1 večja čebula
- 3 stroki česna
- 8 svežih paradižnikov
- 1 čili
- Sol
- 2 žlički začimbne mešanice za kari
- 2 vejici svežega koriandra ali peteršilja, ko postrežemo (po želji)

Recept za svinjska rebrca, ki se kar stopijo v ustih?
Ni ga piknika brez čevapčičev, pleskavic, stejkov in perutničk, a kraljestvo žara pripada svinjini - od kotletov, in slanine, pa do ribice, reber in klobas. A kako pripraviti sočno svinjsko meso na žaru, ki se bo kar stopilo v ustih?

Recepti za tople in hladne poletne juhe
Tudi v toplejših mesecih prijajo juhe, kajpak prilagojene sezoni. Kadar je zunaj vroče, se ohladimo s hladno melonino juho ali pripravimo bučno juho z meto, ki tudi osveži. Kaj pa na deževne dni? Mi takrat stavimo na krompirjevo juho z veliko drobnjaka. Pa vi?

Zdravo in preprosto: male modre ribe za vsakdan
Male modre ribe so polne hranil, bogatega okusa in idealna izbira za preproste, a zdrave obroke v vsakem letnem času.
Sestavine
- 3 večji jajčevci
- Sončnično olje
- 2 žlici limonovega soka
- 1 večja čebula
- 3 stroki česna
- 8 svežih paradižnikov
- 1 čili
- Sol
- 2 žlički začimbne mešanice za kari
- 2 vejici svežega koriandra ali peteršilja, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Cele jajčevce prebodemo z vilicami, premažemo z oljem in jih v pečici pečemo približno 40 minut na 200 °C. Pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo, narežemo na kocke in zmešamo z limonovim sokom.
Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, paradižnik pa narežemo na kocke.
Čebulo približno 2 minuti pražimo v naoljeni ponvi. Dodamo sesekljan česen, rahlo prepražimo in primešamo še paradižnik. Mešanico začinimo s sesekljanim čilijem, karijem in soljo. Kuhamo približno 5 minut, da se paradižnik zmehča, nato pa dodamo jajčevce. Kuhajmo še 3 minute in vmes večkrat pomešamo. Po želji okrasimo s koriandrom in postrežemo s kruhki.