
Narastek iz stročjega fižola
Narastek iz stročjega fižola

Sestavine
- 300 g kuhanega stročjega fižola
- 50–60 g kuhanega masla
- 5–6 žlic moke
- 5 dl mleka
- vejice timijana, bazilike, majarona
- 3–4 jajca
- 60 g naribanega parmezana
- 50 g pancete
- kvašeno ali listnato testo
- sezam
- moka za delovno površino
- maslo ali olje za premaz modla

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru od 8. do 10. avgusta 2025 za ljubitelje countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot

Vsi ga jemo, a večina ne ve: to je glavna razlika med sladoledom in gelatom
Poletje si je skoraj nemogoče predstavljati brez sladoleda, pa naj bo to klasični trobarvni sladoled v "banjici", ki je poznan vsakomur, ali pa pravi gelato.

10 brezmesnih kosil, ki bodo navdušila vso družino
Iščete ideje za brezmesna kosila? Imamo 10 slastnih receptov, s katerimi mesa sploh ne boste pogrešali.
Sestavine
- 300 g kuhanega stročjega fižola
- 50–60 g kuhanega masla
- 5–6 žlic moke
- 5 dl mleka
- vejice timijana, bazilike, majarona
- 3–4 jajca
- 60 g naribanega parmezana
- 50 g pancete
- kvašeno ali listnato testo
- sezam
- moka za delovno površino
- maslo ali olje za premaz modla
Postopek
Kuhan stročji fižol odcedimo. Testo razvaljamo v dve plasti v velikosti modla. Pripravimo omako: na maslu rahlo zarumenimo moko, prilijemo mleko, dodamo začimbe in parmezan. Kuhamo še 7 minut, ohladimo in nato vmešamo 2 surovi jajci. Ostala jajca trdo skuhamo. Model za peko premažemo z maslom ali oljem, vanj položimo najprej testo, nanj pa stročji fižol, na drobno narezane koščke pancete, narezano trdo kuhano jajce ali dve in vse skupaj prelijemo z omako, pokrijemo s testom in potresemo s sezamom. Pečemo v pečici pri 170–180 °C 40 do 45 minut, odvisno od moči pečice.