Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos s citrusi in gorčico

Z grenivko, pomarančo, limono in limeto

Losos s citrusi in gorčico

Z grenivko, pomarančo, limono in limeto

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
gorčica ribe losos citrusi Losos s citrusi in gorčico
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
  • 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
  • 4 žlice tekočega medu
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • šopek nasekljanega kopra
  • 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
  • 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
  • 4 žlice tekočega medu
  • 1 žlica zrnate gorčice
  • šopek nasekljanega kopra
  • 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ° C. Sok citrusov, med in gorčico damo v kozico in na hitro zavremo ter kuhamo, da dobimo gosto omako.

2

Rezine sadja razporedimo po globljem pekaču in jih posipamo s polovico kopra. Lososa začinimo s soljo in poprom in ga položimo na rezine citrusov ter premažemo s citrusovo medeno omako. Pečemo ga 20 minut, da je popolnoma pečen, posipamo s koprom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.