
Losos s citrusi in gorčico
Z grenivko, pomarančo, limono in limeto
Losos s citrusi in gorčico
Z grenivko, pomarančo, limono in limeto

Sestavine
- na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
- 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
- 4 žlice tekočega medu
- 1 žlica zrnate gorčice
- šopek nasekljanega kopra
- 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
- sol
- poper
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- na tanke rezine narezani citrusi (1 grenivka, 1 pomaranča, 2 limoni, 2 limeti)
- 2 dl soka citrusov (iz katerega koli sadja zgoraj)
- 4 žlice tekočega medu
- 1 žlica zrnate gorčice
- šopek nasekljanega kopra
- 800 g lososovega fileja brez kosti in kože
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ° C. Sok citrusov, med in gorčico damo v kozico in na hitro zavremo ter kuhamo, da dobimo gosto omako.
Rezine sadja razporedimo po globljem pekaču in jih posipamo s polovico kopra. Lososa začinimo s soljo in poprom in ga položimo na rezine citrusov ter premažemo s citrusovo medeno omako. Pečemo ga 20 minut, da je popolnoma pečen, posipamo s koprom in postrežemo.