© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špinačna pita s sirom feta in sušenimi paradižniki

Pita po grško.

Špinačna pita s sirom feta in sušenimi paradižniki

Pita po grško.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Crispy Greek style pieP43-45

Sestavine

  • 200 g špinače
  • 180 g na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 100 g sira feta
  • 2 jajci
  • 250 g tankega vlečenega testa
  • model premera 22 cm
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 200 g špinače
  • 180 g na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 100 g sira feta
  • 2 jajci
  • 250 g tankega vlečenega testa
  • model premera 22 cm

Postopek

1

Oprano špinačo damo v veliko ponev, dodamo nekaj žlic vode in kuhamo le toliko, da špinača uplahne. Preložimo jo v cedilo, počakamo, da se malo ohladi, nato iz nje iztisnemo preostalo vodo. Grobo jo nasekljamo. Tudi paradižnike grobo nasekljamo. V skledi dobro zmešamo špinačo, paradižnik, zdrobljeni sir feta in obe jajci.

2

List tankega vlečenega testa premažemo z nekaj olja, v katerem so bili vloženi sušeni paradižniki. Položimo ga v okrogel model premera 22 cm z naoljeno stranjo navzdol. Pustimo, da višek testa visi čez rob modla. Z oljem premažemo naslednji list testa in ga položimo na prvega tako, da ga malo zavrtimo. Enako naredimo še s tretjim listom, nato pa na testo naložimo pripravljeni nadev. Nadev prekrijemo s testom, ki visi čez rob. Pazimo, da je nadev v celoti pokrit. Tudi površino pite premažemo z malo olja.

3

Pečico segrejemo na 180 °C in pito pečemo 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče in lepo obarva. Pito vzamemo iz modla, narežemo na kose in ponudimo s svežo solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.