
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.
Soparjeni mošnjički z zeliščno skuto
Vaši gostje bodo osupli s temi mošnjički.

Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 2 lista delno posušenega vlečenega testa
- 100 g skute
- 1 rumenjak
- 1 žlica nasekljanih zelišč (bazilika, timijan, peteršilj, majaron)
- sol
- poper
- jajce za premaz
- maslo za zabelo
Postopek
Za nadev skuto zmešamo z rumenjakom in zelišči, solimo in popramo.
Testena lista položimo drugega na drugega in razrežemo na kvadrate, velike približno 10 x 10 centimetrov. Spodnji kvadratek premažemo s stepenim jajcem, pokrijemo z drugim kvadratkom in tudi tega premažemo z jajcem. Na sredo kvadratka damo žličko nadeva in testene robove s prsti naberemo in stisnemo, tako da oblikujemo mošnjičke. Mošnjičke zložimo v bambusovo košarico in jo položimo v vok, v katerega smo že vlili vodo. Pokrijemo, zavremo in kuhamo v sopari 10 minut. Pokapamo z razpuščenim maslom in postrežemo.
Nasvet
Več o soparjenju: Soparjenje in poširanje