Kaj boste skuhali danes?
Rulada iz rdeče postrvi s čemaževo omako
Ta rulada bo vaše goste sezula!
Rulada iz rdeče postrvi s čemaževo omako
Ta rulada bo vaše goste sezula!
Sestavine
nadev
- 100 g smuča (ali druge ribe, lahko uporabimo tudi obrezke)
- limonov sok
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- beljak
čemaževa omaka
- sol
- poper
- 1 žlica masla
- 1 šalotka, drobno narezana
- 0,5 dl belega vina
- 1,25 dl ribje jušne osnove
- 1,25 dl sladke smetane
- 12 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 400 g fileja rdeče postrvi brez kože in kosti
- 100 g blanširanih špinačnih listov
- 1 list vlečenega testa (60 x 40 cm)
- tekoče maslo za premaz
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
nadev
- 100 g smuča (ali druge ribe, lahko uporabimo tudi obrezke)
- limonov sok
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
- beljak
čemaževa omaka
- sol
- poper
- 1 žlica masla
- 1 šalotka, drobno narezana
- 0,5 dl belega vina
- 1,25 dl ribje jušne osnove
- 1,25 dl sladke smetane
- 12 čemaževih listov (drobno narezanih)
- 400 g fileja rdeče postrvi brez kože in kosti
- 100 g blanširanih špinačnih listov
- 1 list vlečenega testa (60 x 40 cm)
- tekoče maslo za premaz
Postopek
Najprej pripravimo nadev. Močno ohlajeno narezano ribje meso začinimo s soljo, poprom in limonovim sokom. Stresemo ga v posodo multipraktika, dodamo obe vrsti smetane in beljak ter dobro zmešamo. Nadev pretlačimo skozi gosto cedilo.
File rdeče postrvi po dolgem zarežemo in razpremo. Začinimo s soljo in poprom, tanko namažemo z nadevom in obložimo s špinačnimi listi, ki jih namažemo s preostalim nadevom. Zvijemo v rulado in zavijemo v list testa za zavitek. Rulado na tanko premažemo z maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 15 minut.
Medtem pripravimo omako. V kozici segrejemo maslo in zarumenimo šalotko. Zalijemo z vinom in dolijemo ribjo jušno osnovo. Do polovice povremo, dodamo sladko smetano in kuhljamo nekaj minut. Sestavine zmiksamo, dodamo čemaž ter omako po okusu začinimo s soljo in poprom.
Ribjo rulado razrežemo na primerne kose in ponudimo s pripravljeno omako. Kot priloga odlično tekne mlad krompir.