
Slano pecivo
Slano pecivo

Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- 500 g pasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- poper

Lahko pri kuhanju žafran zamenjamo za žafraniko?
V receptu piše, da je treba jedi dodati žafran. Lahko namesto tega uporabim žafraniko?

'Meal prep' ideje: pripravite obroke za več dni vnaprej!
Je pred vami naporen teden, ko ne bo časa za pripravo hrane? Bi vikend raje preživeli z družino in prijatelji, namesto za štedilnikom? Potem pripravite obroke vnaprej, prihranite čas in izboljšajte svojo prehrano!

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa
- 500 g pasirane skute
- 1 žlica kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- poper
Postopek
Skuto, kislo smetano, rumenjaka, sol in poper dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Beljaka stepemo v sneg in ga narahlo primešamo skutni masi. Maso tanko namažemo na testo in ga zvijemo. Zvitek narežemo na 5 cm velike polžke in jih položimo v manjši model za mafine. Pečemo jih na 200 °C približno 25 minut.