
Žemeljni zavitek v goveji juhi
Žemeljni zavitek v goveji juhi

Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke. V večji ponvi na vročem maslu zlato rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo in žemeljne kocke; začinimo s soljo in poprom. Nekoliko ohlajeni zmesi žemeljnih kock in čebule dodamo jajca in sesekljan peteršilj. Sestavine prelijemo z mlekom in zgnetemo v homogeno maso (kot za žemeljne cmoke). Maso damo za pol ure v hladilnik.
Vlečeno testo razprostremo na kuhinjski prt. Žemeljno maso še enkrat dobro pregnetemo; razporedimo jo po testu in oblikujemo dva tanjša zavitka. Zavitek položimo, z robom obrnjenim navzdol, na pomaščen pekač. Namažemo ga z razpuščenim maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut. Ohlajen zavitek razrežemo na rezine.
Rezine žemeljnega zavitka serviramo v vroči goveji juhi. Preden juho postrežemo, jo lahko potresemo z narezanim drobnjakom.