
Listnata solata s koromačem in jabolkom
Listnata solata s koromačem in jabolkom

Solata za hladnejše dni z dišečim prelivom, ki ga popestrita med in mak.
Sestavine
- 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
- 1 večji ali 2 manjša koromača
- 1 jabolko
- 2 žlici nasekljanega kopra
preliv
- drobno naribana lupina ½ pomaranče
- 1 ½ žlice pomarančnega soka
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- malo bistrega medu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- sol
- poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 175 g mešanih solatnih listov (npr. rukola, vodna kreša in špinača)
- 1 večji ali 2 manjša koromača
- 1 jabolko
- 2 žlici nasekljanega kopra
preliv
- drobno naribana lupina ½ pomaranče
- 1 ½ žlice pomarančnega soka
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- malo bistrega medu
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- sol
- poper
Postopek
Vse sestavine za preliv zmešamo. Jabolko razpolovimo in ga narežemo na tanke rezine. Koromač prav tako tanko narežemo. Solatne liste, koromač, jabolko in nasekljani koper zmešamo v večji skledi. Solato zabelimo s prelivom, dobro premešamo in postrežemo.