
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete
Solata iz radiča, granatnega jabolka in fete

Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 3 glavice radiča
- 100 g vodne kreše
- 1 granatno jabolko
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 150 g nadrobljene fete
- sol
Postopek
Radič razdelimo na posamezne liste, vodno krešo pa operemo in ji odstranimo debela stebla. Granatno jabolko razpolovimo in iz njega postrgamo semena.
V večjo solatno skledo stresemo liste radiča in krešo. Četrtino semen granatnega jabolka damo v cedilo, ga postavimo nad skledo in semena pretlačimo, da iztisnemo sok.
Za preliv v skodelici zmešamo olje, kis in malo soli. Vlijemo ga v skledo k radiču in dodamo še preostala semena granatnega jabolka ter nadrobljeno feto. Premešamo in takoj postrežemo.