
Kaj boste skuhali danes?
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji
Čas priprave
10 min
Zahtevnost
Enostavno
Količina
za 4 osebe

Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol


Okus morja v jesenskih dneh: recepte popestrite z olivami
Nismo se še čisto pripravljeni posloviti od morja za letos, kajne? Naj nas nanj v teh dneh spomnijo olive, zaklad Sredozemlja. Z njimi lahko popestrimo marsikatero jed.

Kdaj ste si nazadnje privoščili jetrca?
Kdor jih ima rad, jih ne more prehvaliti, kdor jih ne mara, pa jih niti videti ne more. Jetrca so bila včasih pogosta jed na naših mizah – naj bo spet tako.
Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol
Postopek
1
Solatne liste operemo in osušimo. Mandljeve lističe v ponvici rahlo prepražimo. Oljčno olje stepemo s kisom in malo soli ter pokapamo po solatnih listih. Dodamo še rozine in pražene mandljeve lističe, premešamo in takoj postrežemo.