Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji

Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
  • 3 žlice mandljevih lističev
  • 70 g rozin
  • sol

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
  • 3 žlice mandljevih lističev
  • 70 g rozin
  • sol

Postopek

1

Solatne liste operemo in osušimo. Mandljeve lističe v ponvici rahlo prepražimo. Oljčno olje stepemo s kisom in malo soli ter pokapamo po solatnih listih. Dodamo še rozine in pražene mandljeve lističe, premešamo in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.