
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji

Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol
Postopek
Solatne liste operemo in osušimo. Mandljeve lističe v ponvici rahlo prepražimo. Oljčno olje stepemo s kisom in malo soli ter pokapamo po solatnih listih. Dodamo še rozine in pražene mandljeve lističe, premešamo in takoj postrežemo.