
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji
Mešana zelena solatka z rozinami in mandlji

Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 1,5 žlice rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 200 g mlade špinače, rukole in vodne kreše
- 3 žlice mandljevih lističev
- 70 g rozin
- sol
Postopek
Solatne liste operemo in osušimo. Mandljeve lističe v ponvici rahlo prepražimo. Oljčno olje stepemo s kisom in malo soli ter pokapamo po solatnih listih. Dodamo še rozine in pražene mandljeve lističe, premešamo in takoj postrežemo.