Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata s hruško, sirom in bresaolo

Solata s hruško, sirom in bresaolo

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
solata orehi radič sir hruška bresaola
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 100 g orehovih polovic
  • 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
  • 2 glavi rdečega radiča
  • 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
  • 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
  • 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja

preliv

  • 2 žlici rdečega vina ali portovca
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • 100 g orehovih polovic
  • 2 hrustljavi hruški (rahlo roza, če je mogoče)
  • 2 glavi rdečega radiča
  • 100 g tanko narezane bresaole (prekajena govedina)
  • 150 g sira s plemenito plesnijo, narezanega na rezine
  • 1 žlica deviškega oljčnega ali repičnega olja

preliv

  • 2 žlici rdečega vina ali portovca
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Najprej popražimo orehe in pripravimo preliv, ker se mora oboje ohladiti. Pečico segrejemo na 200 °C. Orehe položimo na pekač in jih pražimo 5 minut oziroma da postanejo temno zlate barve, nato jih ohladimo. Vino ali portovec damo v majhno kozico, dodamo kis in sladkor ter kuhamo 3 minute, da postane rahlo sirupast (ko se preliv ohladi, se zgosti, zato ga ne segrevamo predolgo), nato kozico odstavimo.

2

Pred postrežbo hruški narežemo na tanke rezine. Uporabimo lahko velik oster nož, rezalnik ali lupilnik za krompir. Radič ločimo na liste in jih na večjem krožniku zmešamo skupaj s hruškami, govedino, narezanim sirom in orehi. Preliv po okusu solimo in ga pokapljamo po solati. Solato pokapljamo še z oljem in takoj postrežemo.

Nasvet

Hruške lahko pripravimo že dan prej. Narežemo jih na tanke rezine in jih potopimo v skledo z vodo, ki smo ji dodali limonov sok limone, ki prepreči, da bi se hruške rjavo obarvale. Rezine preprosto odcedimo in obrišemo, preden jih vmešamo v solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.