
Kaj boste skuhali danes?
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper


Okus morja v jesenskih dneh: recepte popestrite z olivami
Nismo se še čisto pripravljeni posloviti od morja za letos, kajne? Naj nas nanj v teh dneh spomnijo olive, zaklad Sredozemlja. Z njimi lahko popestrimo marsikatero jed.

Kdaj ste si nazadnje privoščili jetrca?
Kdor jih ima rad, jih ne more prehvaliti, kdor jih ne mara, pa jih niti videti ne more. Jetrca so bila včasih pogosta jed na naših mizah – naj bo spet tako.
Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Postopek
Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.
Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mali prikupni zalogaji za vso družino
Pujski za srečo: Ko iščete način, kako v svojo kuhinjo vnesti kanček igrivosti in sreče, so pujski popolna izbira.