
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah
Hruškova solata z radičem in sirom z modro plesnijo
Hruške lahko kombiniramo tudi v solatah

Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Pripravite kari iz filma Okus po ljubezni
Deževni vikendi in dnevi so kot nalašč za kuhanje in gledanje filmov. Za vas smo izbrali recept iz filma Okus po ljubezni, ki navdušuje z indijskimi jedmi.

Tudi gotove jedi so lahko povsem okusne in zdrave
Kadar se nam mudi, so že pripravljene jedi največkrat prva izbira. Toda z nekaj dodatki jih lahko obogatite za še nekaj vitaminov in okusa.
Sestavine
- 4 manjše glave rdečega radiča
- 2 zreli, vendar čvrsti hruški
- sok 1 limone
- pest nasekljanega peteršilja
- 50 g orehovih polovičk
- 2 žlici orehovega olja
- 100 g sira z modro plesnijo
- sol
- poper
Postopek
Limono olupimo z lupilnikom za zelenjavo. Ingver olupimo in narežemo na rezine. Hruške operemo in olupimo. V kozici, v kateri bomo poširali hruške, pripravimo začimbni sirup. Sladkor zavremo z vodo in vsemi začimbami. Kuhljamo 10 minut, nato dodamo hruške, pokrijemo in kuhamo približno pol ure, da se hruške zmehčajo. Odstavimo z ognja in prihranimo. Hruške lahko v sirupu skuhamo tudi dan ali dva prej in jih skupaj s tekočino shranimo v hladilniku.
Pripravimo še čokoladno omako. V kozici zavremo mleko in smetano s ščepcem cimeta. Dodamo na koščke narezano čokolado, odstavimo z ognja in mešamo, da se čokolada raztopi. Preden hruške postrežemo, jih primemo za pecelj in cele potopimo v čokoladno omako ali pa jih z omako prelijemo. Postrežemo jih s kepico vaniljevega sladoleda.