
Naša kuharica, štiriletna Laura, mamici z veseljem pomaga pri kuhanju, predvsem pri ubijanju jajčk. Tokrat je s štirimi jajčki pripravila biskvit z marmelado in se še s toplim sladkala kar med fotografiranjem – nihče ni imel srca, da bi malo sladkosnedko pri tem ustavil!
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička masla za model
- 1 žlička moke za model
- 1 kozarček najljubše marmelade
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!

Naš najboljši recept za domači prebranec
Prebranec mora biti vroč, sočen, mehek in z lepo zapečeno skorjico. Preizkusili smo številne recepte, a ta je naš favorit.
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička masla za model
- 1 žlička moke za model
- 1 kozarček najljubše marmelade
- sladkor v prahu za posip
Postopek
1. Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Model namaži z maslom in potresi z moko. V večjo skledo daj jajca, sladkor in vaniljev sladkor.

2. Z električnim mešalnikom stepaj tako dolgo, da se količina mase podvoji in postane penasta. Dodaj moko in pecilni prašek ter ponovno zmešaj.

3. Maso zlij v namazan model in prosi odraslega, da ga prestavi v segreto pečico in temperaturo zniža na 180 °C. Med peko ne odpiraj pečice. Po dvajsetih minutah ugasni pečico in pusti biskvit pri priprtih vratih v pečici še 10 minut.

4. Biskvit vzemi iz modla, in ko se malo ohladi, prosi odraslega, da ga vzdolžno prereže na pol. Prerezano polovico na debelo namaži z marmelado in biskvit ponovno sestavi. Posuj ga s sladkorjem v prahu in nareži na rezine.
