
Naša kuharica, štiriletna Laura, mamici z veseljem pomaga pri kuhanju, predvsem pri ubijanju jajčk. Tokrat je s štirimi jajčki pripravila biskvit z marmelado in se še s toplim sladkala kar med fotografiranjem – nihče ni imel srca, da bi malo sladkosnedko pri tem ustavil!
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička masla za model
- 1 žlička moke za model
- 1 kozarček najljubše marmelade
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1 žlička masla za model
- 1 žlička moke za model
- 1 kozarček najljubše marmelade
- sladkor v prahu za posip
Postopek
1. Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Model namaži z maslom in potresi z moko. V večjo skledo daj jajca, sladkor in vaniljev sladkor.

2. Z električnim mešalnikom stepaj tako dolgo, da se količina mase podvoji in postane penasta. Dodaj moko in pecilni prašek ter ponovno zmešaj.

3. Maso zlij v namazan model in prosi odraslega, da ga prestavi v segreto pečico in temperaturo zniža na 180 °C. Med peko ne odpiraj pečice. Po dvajsetih minutah ugasni pečico in pusti biskvit pri priprtih vratih v pečici še 10 minut.

4. Biskvit vzemi iz modla, in ko se malo ohladi, prosi odraslega, da ga vzdolžno prereže na pol. Prerezano polovico na debelo namaži z marmelado in biskvit ponovno sestavi. Posuj ga s sladkorjem v prahu in nareži na rezine.
