
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga
Solata iz paradižnika, lubenice in sira feta z metinim prelivom
Vsestranska poletna priloga

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- ¼ žličke čilija
- 2 žlici nasekljane mete
- 4 paradižniki
- 500 g lubenice
- 200 g sira feta
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- ¼ žličke čilija
- 2 žlici nasekljane mete
- 4 paradižniki
- 500 g lubenice
- 200 g sira feta
- sol
- poper
Postopek
Za preliv zmešamo olje, kis, čili, meto, sol in poper.
Paradižnik narežemo na koščke. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Vse skupaj damo v skledo in polijemo s prelivom ter pustimo stati 10 minut, da se solata prepoji. Nežno vmešamo nadrobljen sir feta in postrežemo.