© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevan kruh

Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Nadevan kruh

Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca nadevanega kruha
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Leserrezept: gefülltes Brot

Sestavine

testo

  • 750 g ostre moke
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1–2 žlički soli
  • 1–2 žlički sladkorja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4,5 dl mlačne vode

nadev

  • 200 g šunke (tanke rezine)
  • 200 g naribanega sira
  • 7 trdo kuhanih jajc
  • poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

testo

  • 750 g ostre moke
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1–2 žlički soli
  • 1–2 žlički sladkorja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4,5 dl mlačne vode

nadev

  • 200 g šunke (tanke rezine)
  • 200 g naribanega sira
  • 7 trdo kuhanih jajc
  • poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)

Postopek

1

Testo za nadevan kruh pripravimo tako, da moko dobro zmešamo s suhim kvasom, soljo in sladkorjem. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo oljčno olje in vodo, dokler se testena masa ne loči od sklede. Testo naj vzhaja do svoje dvojne količine.

2

Razvaljamo ga na pomokani delovni površini v kvadrat, približno centimeter debelo. Testo obložimo s šunko, potresemo s sirom in drobno nasekljanimi zelišči, nato pa po šunki razporedimo še cela olupljena kuhana jajca ter nadevano testo zvijemo.

3

Nadevan kruh pečemo pri 180 °C približno pol ure, nato ga s čopičem premažemo s posoljeno vodo in pečemo še 15 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.