© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Nadevan kruh

Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Nadevan kruh

Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca nadevanega kruha
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Leserrezept: gefülltes Brot

Sestavine

testo

  • 750 g ostre moke
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1–2 žlički soli
  • 1–2 žlički sladkorja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4,5 dl mlačne vode

nadev

  • 200 g šunke (tanke rezine)
  • 200 g naribanega sira
  • 7 trdo kuhanih jajc
  • poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)

Sestavine

testo

  • 750 g ostre moke
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1–2 žlički soli
  • 1–2 žlički sladkorja
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 4,5 dl mlačne vode

nadev

  • 200 g šunke (tanke rezine)
  • 200 g naribanega sira
  • 7 trdo kuhanih jajc
  • poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)

Postopek

1

Testo za nadevan kruh pripravimo tako, da moko dobro zmešamo s suhim kvasom, soljo in sladkorjem. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo oljčno olje in vodo, dokler se testena masa ne loči od sklede. Testo naj vzhaja do svoje dvojne količine.

2

Razvaljamo ga na pomokani delovni površini v kvadrat, približno centimeter debelo. Testo obložimo s šunko, potresemo s sirom in drobno nasekljanimi zelišči, nato pa po šunki razporedimo še cela olupljena kuhana jajca ter nadevano testo zvijemo.

3

Nadevan kruh pečemo pri 180 °C približno pol ure, nato ga s čopičem premažemo s posoljeno vodo in pečemo še 15 minut.

Priljubljeni recepti

Rustikalna zelenjavna juha

Zelenjavna juha, ki diši po domu.

45 min
Enostavno

Škampova osnova chefa Tomaža Kavčiča

Oklepe rakov je škoda zavreči, saj iz njih lahko izvabimo izjemne okuse.

Enostavno

Požgani ajdovi žganci

Požgani žganci so značilni za Koroško in dele Štajerske, a v vsaki slovenski pokrajini pripravljajo žgance nekoliko drugače.

25 min
Enostavno

Pomarančno-jogurtovi šarkeljčki z roza prelivom

Ljubki mini šarklji z navdušujočim prelivom

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.