
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Postopek
Testo za nadevan kruh pripravimo tako, da moko dobro zmešamo s suhim kvasom, soljo in sladkorjem. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo oljčno olje in vodo, dokler se testena masa ne loči od sklede. Testo naj vzhaja do svoje dvojne količine.
Razvaljamo ga na pomokani delovni površini v kvadrat, približno centimeter debelo. Testo obložimo s šunko, potresemo s sirom in drobno nasekljanimi zelišči, nato pa po šunki razporedimo še cela olupljena kuhana jajca ter nadevano testo zvijemo.
Nadevan kruh pečemo pri 180 °C približno pol ure, nato ga s čopičem premažemo s posoljeno vodo in pečemo še 15 minut.