Kaj boste skuhali danes?
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.
Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Postanite mojstri peke piškotov
Peka večine piškotov ni zahtevna, a dobro je poznati nekaj trikov, ki jih v receptih praviloma ni najti. Iz arhiva smo izbrskali naslednje nasvete.
Ste sladkosnedi? To so sladice, ki praznike naredijo nepozabne
Loackerjeve dobrote, od napolitank do pralin, že 100 let prinašajo poln okus, naravne sestavine in praznično toplino v vsak grižljaj.
Praznična peka: trik za vse pozabljive
Večina receptov za praznično pecivo predvideva uporabo sestavin, segretih na sobno temperaturo. Kako ravnati, če smo na ta korak pozabili?
Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Postopek
Testo za nadevan kruh pripravimo tako, da moko dobro zmešamo s suhim kvasom, soljo in sladkorjem. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo oljčno olje in vodo, dokler se testena masa ne loči od sklede. Testo naj vzhaja do svoje dvojne količine.
Razvaljamo ga na pomokani delovni površini v kvadrat, približno centimeter debelo. Testo obložimo s šunko, potresemo s sirom in drobno nasekljanimi zelišči, nato pa po šunki razporedimo še cela olupljena kuhana jajca ter nadevano testo zvijemo.
Nadevan kruh pečemo pri 180 °C približno pol ure, nato ga s čopičem premažemo s posoljeno vodo in pečemo še 15 minut.
Priljubljeni recepti
Špageti s šampinjoni in paradižnikovo omako
Govedina na žaru s sladko-pikantno marinado
Idealna izbira za sončen dan, ko zakurimo žar
Pita z govedino in pivom
Zaradi omamnih vonjev boste to pito nestrpno čakali, da se speče!