
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.
Nadevan kruh
Odličen način kako ne zavreči velikonočna jajca.

Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
testo
- 750 g ostre moke
- 2 zavojčka suhega kvasa
- 1–2 žlički soli
- 1–2 žlički sladkorja
- 5 žlic oljčnega olja
- 4,5 dl mlačne vode
nadev
- 200 g šunke (tanke rezine)
- 200 g naribanega sira
- 7 trdo kuhanih jajc
- poljubna zelišča (origano, bazilika, majaron, timijan)
Postopek
Testo za nadevan kruh pripravimo tako, da moko dobro zmešamo s suhim kvasom, soljo in sladkorjem. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo oljčno olje in vodo, dokler se testena masa ne loči od sklede. Testo naj vzhaja do svoje dvojne količine.
Razvaljamo ga na pomokani delovni površini v kvadrat, približno centimeter debelo. Testo obložimo s šunko, potresemo s sirom in drobno nasekljanimi zelišči, nato pa po šunki razporedimo še cela olupljena kuhana jajca ter nadevano testo zvijemo.
Nadevan kruh pečemo pri 180 °C približno pol ure, nato ga s čopičem premažemo s posoljeno vodo in pečemo še 15 minut.