
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.
Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom
Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.

_
Vsebino omogoča: Eurospin Slovenija
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- 500 g tortelinov s skuto in špinačo
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 5 dl mleka
- 1 žlica pesta
- 100 g dimljenega lososa
- sol
- poper
- 1 žlička masla za pekač
- 50 g mocarele
- 20 g parmezana
Postopek
Testenine kuhamo v slanem kropu 3 minute in jih odcedimo.
Za bešamel na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom in zavremo, da dobimo gosto omako. Dodamo pesto, solimo in popramo. V omako natrgamo dimljenega lososa in premešamo. Dodamo še torteline in premešamo, da se omaka lepo prime na testenine.
Testenine preložimo v namaščen pekač, povrh natrgamo mocarelo in posujemo z naribanim parmezanom.
Gratiniramo 20 minut v pečici pod žarom, segretim na 200 ˚C.