
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra
Prosena juha z bučo in zelišči
Prosena mineštra

Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 100 g prosene kaše
- 7,5 dl zelenjavne jušne osnove (iz kocke)
- 1 žlica masla
- 2 mladi čebulici
- 100 g bučnega mesa
- sol
- poper
- koprovi vršički, peteršilj in luštrek, ko postrežemo
Postopek
Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na drobne koščke. Bučno meso narežemo na drobne kocke. Zelišča drobno narežemo.
Proseno kašo kuhamo v zelenjavni jušni osnovi približno 15 minut. Dodamo maslo, narezano čebulo in kocke bučnega mesa. Kuhamo toliko časa, da zelenjava ostane še čvrsta. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v globoke krožnike, potresemo z drobno narezanimi zelišči in ponudimo.