
Solata iz paradižnika in melone s pršutom in meto
Solata iz paradižnika in melone s pršutom in meto

Sestavine
- pribl. 500 g paradižnika različnih barv, najbolje domačega
- 1 melona
- 12 rezin kakovostnega pršuta
- prgišče mete
- morska sol
- črni poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
preliv
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička medu
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- pribl. 500 g paradižnika različnih barv, najbolje domačega
- 1 melona
- 12 rezin kakovostnega pršuta
- prgišče mete
- morska sol
- črni poper
- hrustljav kruh, ko postrežemo
preliv
- 1 1⁄2 žlice šerijevega ali rdečega vinskega kisa
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička medu
Postopek
Najprej naredimo preliv. Vse sestavine zmešamo v skledici in prihranimo.
Paradižnik grobo narežemo (manjše plodove pustimo cele ali jih samo razpolovimo). Melono razdelimo na krhlje in jih narežemo; kosi naj bodo približno enako veliki kot kosi paradižnika. Paradižnik in melono stresemo v skledo in dodamo malo preliva, morske soli in črnega popra. Vejice mete osmukamo in liste drobno narežemo. Pršut razporedimo po krožniku in nanj naložimo paradižnik ter melono. Pokapamo s še več preliva, potresemo z meto in takoj postrežemo s hrustljavim kruhom.
Nasvet
Po želji lahko namesto pršuta uporabimo slani sir, na primer feto.