
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje
Postopek
Česen in šalotko olupimo ter drobno narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem zarumenimo šalotko, dodamo česen, pretresemo in ohladimo. Tofu narežemo na drobne kocke.
Kuhano sojo pretlačimo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Iz mase naredimo osem kroglic in jih damo na hladno.
Nato pripravimo krompirjevo maso za ovoj. Krompir operemo, olupimo in grobo nastrgamo. Zavijemo ga v krpo in iztisnemo tekočino. Krompirju dodamo jedilni škrob, jajce in krušne drobtine. Sestavine zmešamo ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.
Sojine kroglice obložimo s krompirjevo maso in dobro stisnemo. Cvremo jih v zadostni količini vročega olja pri 140 °C približno 4 minute. Kroglice poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče postrežemo.