
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju
Sojine kroglice v krompirjevem ovoju

Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje

Ko enkrat poskusite ta domači kečap, ga nikoli več ne boste kupili
Domači kečap bo okusnejši in bolj naraven kot kupljeni, pa še prilagodite ga lahko svojemu okusu! Podobno je s paradižnikovo omako.

Top ideje za uporabo kumar v kuhinji
Začela se je sezona kumar, ki jih lahko v kuhinji uporabimo na različne načine – sveže, kisane, kuhane ali celo v sokovih. Z našimi recepti kumare nikoli ne bodo ostale več dni v hladilniku.

Pripravite dišeči sirup iz vrtnic
Škoda, da vsako leto odvržemo toliko lističev teh prekrasnih rož, raje izdelajte sirup! Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK
Sestavine
- 400 g kuhane soje
- 1 strok česna
- 1 šalotka
- 1 žlica oljčnega olja
- 140 g tofuja
- 1 jajce
- sol
- poper
- 4 srednje veliki mokasti krompirji
- 1 žlica jedilnega škroba
- 2 žlici belih drobtin
- muškatni orešek
- olje za cvrenje
Postopek
Česen in šalotko olupimo ter drobno narežemo. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem zarumenimo šalotko, dodamo česen, pretresemo in ohladimo. Tofu narežemo na drobne kocke.
Kuhano sojo pretlačimo in zmešamo s preostalimi sestavinami. Iz mase naredimo osem kroglic in jih damo na hladno.
Nato pripravimo krompirjevo maso za ovoj. Krompir operemo, olupimo in grobo nastrgamo. Zavijemo ga v krpo in iztisnemo tekočino. Krompirju dodamo jedilni škrob, jajce in krušne drobtine. Sestavine zmešamo ter začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom.
Sojine kroglice obložimo s krompirjevo maso in dobro stisnemo. Cvremo jih v zadostni količini vročega olja pri 140 °C približno 4 minute. Kroglice poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče postrežemo.