
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!
Kunec po lovsko
Po lovsko po navadi pripravljamo piščanca, a tudi kunec je odličen na ta način!

Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru od 8. do 10. avgusta 2025 za ljubitelje countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot

Med najboljšimi picami v Evropi, tudi ta ljubljanska
Svetovno znan vodič z imenom 50 Top Pizza je med najboljših 50 pic v Evropi umestil tudi priljubljeno ljubljansko picerijo, ki jo zagotovo poznate.

Lahke poletne solate za celo družino!
Ko načrtujemo piknik, ne pozabimo na sveže solate, ki odlično dopolnijo jedi z žara. Zbrali smo kar 20 različnih solat, ki bodo zvezda piknika.
Sestavine
- 900 g razkosanega kunčjega mesa
- 2 žlici moke
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- velik šopek peteršilja
- 3 dl belega vina
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 20 velikih zelenih oliv
- 1 žlica sladkorja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Peteršilj operemo in prav tako nasekljamo. Moko damo v globok krožnik in jo začinimo s soljo in poprom ter v njej povaljamo zajčje kose. V veliki, nizki ponvi segrejemo olje in na njem postopoma, ne preveč kosov hkrati, popečemo meso. Za vsako peko damo v ponev še eno žlico olja. Pečene kose kunca shranimo na toplem.
V ponev damo čebulo in česen ter pražimo približno 15 minut, da se oboje zmehča, dodamo skoraj ves peteršilj in kuhljamo še nekaj minut. V ponev damo meso in vse skupaj prelijemo z vinom. Ogenj povečamo, da vino zavre, in kuhamo tako dolgo, da tekočina do polovice povre. Dodamo pelate in po potrebi še malo vode, če meso ni povsem prekrito z omako.
Ponev pokrijemo in kuhljamo še 40 minut, da se kunčje meso zmehča. Navedeni čas kuhe je samo približen. Če meso ne odstopa od kosti, ga kuhamo še naprej, dodamo samo malo vode. Ko je meso kuhano, priložimo olive, pokrijemo in kuhamo še 5 do 10 minut. Začinimo s soljo, poprom in sladkorjem. Posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo s polento ali rezanci.