
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.
Čokoladni tartufi s kandiranimi češnjami
Slastna čokoladna poslastica, ki je narejena v manj kot pol ure.

Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 1 beljak
- 12 dag temne čokolade
- ½ skodelice naribanih mandljev
- 1 žlica češnjevega žganja (kirsch)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 25 kandiranih češenj
- ¼ skodelice čokolade v prahu
- čokoladni ostružki
Postopek
Beljak rahlo stepemo. Čokolado naribamo in jo v srednje veliki skledi pomešamo z mandlji, sladkorjem v prahu in kirschem. Počasi dodamo toliko beljaka, da lahko sestavine zmešamo v primerno gosto maso. Maso za čokoladne tartufe za 20 minut postavimo v hladilnik.
Za dve žlički mase postavimo na dlan, jo nekoliko sploščimo in v sredo postavimo kandirano češnjo. Okrog češnje oblikujemo kroglico. Kroglice nato povaljamo v čokoladi v prahu in čokoladnih ostružkih ter jih postavimo v hladilnik, da se strdijo.
Čokoladni ostružki
Čokoladne ostružke pripravimo tako, da gladko površino (marmorno ploščo, plastično podlago ali kar zadnji del pekača) premažemo z rahlo naoljenim kosom papirnate kuhinjske brisačke. Na vodni kopeli stopimo 100 g čokolade s pol žlice rastlinskega olja, previdno prelijemo po površini in s pomočjo lopatice razmažemo v tanek sloj. Ko se skoraj popolnoma strdi jo postrgamo z ostrim nožem pod kotom 40°.
Čokoladne ostružke lahko hranimo v hladilniku tri tedne in jih uporabljamo za dekoracijo. Enostavneje jih pripravimo tako, da tablico čokolade nastrgamo z ostrim lupilnikom zelenjave.