
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.
V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35 do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.
Dulce de leche
Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.