
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?

Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 350 g ovsenih kosmičev
- 120 g bananinega čipsa
- 200 g jedrc ameriških orehov (pekanov)
- ½ žličke soli
- 200 g mlečnega karamela (dulce de leche)
- 70 g koščkov temne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.
V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35 do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.
Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.
Nasvet
Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.
Dulce de leche
Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.