Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Granola z banano in mlečnim karamelom

Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?

Granola z banano in mlečnim karamelom

Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 15 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 350   g ovsenih kosmičev
  • 120 g bananinega čipsa
  • 200   g jedrc ameriških orehov (pekanov)
  • ½ žličke soli
  • 200   g mlečnega karamela (dulce de leche)
  • 70 g koščkov temne čokolade

Preberite tudi

Sestavine

  • 350   g ovsenih kosmičev
  • 120 g bananinega čipsa
  • 200   g jedrc ameriških orehov (pekanov)
  • ½ žličke soli
  • 200   g mlečnega karamela (dulce de leche)
  • 70 g koščkov temne čokolade

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. V velikem plitvem pekaču zmešamo ovsene kosmiče, čips, orehe in sol.

2

V mikrovalovki segrevamo karamelo. 1 minuto ali toliko časa, da se stopi, z njim pokapamo granolo in pečemo 35  do 40 minut ali toliko časa, da se zlato rjavo zapeče; na polovici peke jo pomešamo.

3

Pustimo, da se popolnoma ohladi, nato primešamo čokolado in shranimo. To granolo lahko postrežemo s sladoledom kot sladico.

Nasvet

Granolo je najbolje shraniti v nepredušno zaprt steklen kozarec. V njem se ohrani do šest tednov.

 

Dulce de leche

Pripravite slasten mlečni karamel (dulce de leche) po tem receptu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.