
Soja in grah s panceto in meto
Meta v tej prilogi vas bo pustila brez besed.
Soja in grah s panceto in meto
Meta v tej prilogi vas bo pustila brez besed.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g tanko narezane prekajene pancete
- 500 g zamrznjene sveže soje v zrnju
- 500 g zamrznjenega graha
- 200 g brokolija
- sok 1 limone
- velika pest metinih listov
- sol

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Tako lahko porabite presežek paradižnika
Polsušeni paradižnik je čudovit način, da porabimo presežke paradižnika, ko ga je na vrtovih in na tržnicah v izobilju, in ga shranimo za hladnejše dni.

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g tanko narezane prekajene pancete
- 500 g zamrznjene sveže soje v zrnju
- 500 g zamrznjenega graha
- 200 g brokolija
- sok 1 limone
- velika pest metinih listov
- sol
Postopek
V veliki ponvi segrejemo olje in počasi zlato hrustljavo popražimo panceto. Pazimo, da se ne zažge. Panceto vzamemo iz ponve in vanjo stresemo sojo. Po vrhu zložimo brokolijeve cvetove, dodamo 6 žlic vode, solimo, pokrijemo in dušimo 10 minut oziroma toliko časa, da se brokoli skuha. Medtem narežemo panceto na manjše kose.
V ponev dodamo grah in kuhamo še 2 minuti. Umaknemo z ognja, pokapljamo z limonovim sokom in potresemo z grobo narezano meto. Po vrhu zložimo še praženo panceto.