© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom

Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marinirana palamida na zaru s fizolovo solato s paradiznikom

Sestavine

  • 4 kotleti palamide
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 večja stroka česna
  • 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev

solata

  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 100 g rukole
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički polnozrnate gorčice
  • 2 žlički medu
  • sol
  • poper
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 4 kotleti palamide
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 večja stroka česna
  • 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev

solata

  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 100 g rukole
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlički polnozrnate gorčice
  • 2 žlički medu
  • sol
  • poper

Postopek

1

Strok česna olupimo in stremo. V globoko skledo damo kotlete palamide, jih pokapljamo z oljem in limonovim sokom in posujemo s česnom in rožmarinom. Kotlete obrnemo, da se obdajo z marinado. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za pol ure, lahko pa tudi dlje.

2

Fižol odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo. Češnjevce narežemo na četrtine, čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V solatni skledi zmešamo fižol, paradižnik, čebulo in rukolo. Olje, limonov sok, gorčico, med, sol in poper damo v majhen kozarec za vlaganje, ga zapremo in pustimo do uporabe.

3

Pripravimo žar. Rešetke dobro segrejemo. Palamido vzamemo iz marinade, jo solimo in na zmerni vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani; ne smemo je preveč speči, ker postane suha.

4

Preliv v kozarcu dobro pretresemo, prelijemo po solati in jo premešamo. Palamido postrežemo s solato.

Priljubljeni recepti

Pastilla z račko, marelicami in pinjolami

Pastilla je tradicionalna maroška jed iz vlečenega testa z mesnim nadevom. Tokrat smo jo pripravili z račko.

Srednje zahtevno

Ramstek s pestom iz lešnikov, vodne kreše in čilija

Ta ramstek bo odlična izbira za vašega najljubšega mesojedca

Enostavno

Mafini z jabolčno čežano

Slastni mafini s čežano kot pestra različica slovenskega tradicionalnega zajtrka

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.