Kaj boste skuhali danes?
Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom
Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom
Sestavine
- 4 kotleti palamide
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
solata
- 2 žlici limonovega soka
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rukole
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlički medu
- sol
- poper
Nova tradicija, ki bo nadomestila praznične zaključke
V prezasedenem decembru si vzemimo čas zase in za prijatelje – še najraje ob slastnem poznem zajtrku in kozarcu mimoze.
Sladek prigrizek, kot ga še ne poznate
Ko zadiši po sladkem in citrusih, vemo, da so prazniki pred vrati. Posladkajmo jih še z domačo kandirano pomarančno lupinico.
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Sestavine
- 4 kotleti palamide
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 večja stroka česna
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
solata
- 2 žlici limonovega soka
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rukole
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlički medu
- sol
- poper
Postopek
Strok česna olupimo in stremo. V globoko skledo damo kotlete palamide, jih pokapljamo z oljem in limonovim sokom in posujemo s česnom in rožmarinom. Kotlete obrnemo, da se obdajo z marinado. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za pol ure, lahko pa tudi dlje.
Fižol odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo. Češnjevce narežemo na četrtine, čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V solatni skledi zmešamo fižol, paradižnik, čebulo in rukolo. Olje, limonov sok, gorčico, med, sol in poper damo v majhen kozarec za vlaganje, ga zapremo in pustimo do uporabe.
Pripravimo žar. Rešetke dobro segrejemo. Palamido vzamemo iz marinade, jo solimo in na zmerni vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani; ne smemo je preveč speči, ker postane suha.
Preliv v kozarcu dobro pretresemo, prelijemo po solati in jo premešamo. Palamido postrežemo s solato.