Kaj boste skuhali danes?
Skuša s toplo cvetačno solato
Skuša s toplo cvetačno solato
Sestavine
- 2 velika ali 4 majhni fileji skuše
- malo olja za peko
- 300 g cvetače
- 1 limona
- 4 žličke kaper
- majhen šopek peteršilja
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol
- limona, ko postrežemo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 velika ali 4 majhni fileji skuše
- malo olja za peko
- 300 g cvetače
- 1 limona
- 4 žličke kaper
- majhen šopek peteršilja
- nekaj vejic mete
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 strok česna
- sol
- limona, ko postrežemo
Postopek
Cvetačo razdelimo na cvetke, kapre splaknemo, peteršilj in meto sesekljamo, česen olupimo in stremo. Naribamo limonovo lupino in iz sadeža iztisnemo sok. V vreli slani vodi kuhamo cvetačo 4 do 5 minut, da ostane še čvrsta. Pol limonove lupine in polovico limonovega soka v solatni skledi zmešamo z žlico oljčnega olja, kaprami, peteršiljem, meto in česnom. Kuhano cvetačo odcedimo in še vročo stresemo v solatno skledo ter zmešamo s prelivom.
Fileje skuše solimo, jih natremo s preostalo limonovo lupino in sokom ter jih na malo olja spečemo v ponvici ali na žaru. Limono za postrežbo narežemo na krhlje, iz lupine pa izrežemo nekaj rezancev za okras. Fileje skuše postrežemo s toplo cvetačno solato in krhljem limone ter jih okrasimo z limonovimi rezanci.
Nasvet
Za izdatnejši obrok lahko polovico cvetače nadomestimo s kuhanim krompirjem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen brancin z zelenjavo
Fino kosilo brez naprezanja: brancina na enem pekaču združimo s krompirjem, papriko in olivami.
Hotdog s popečenimi rakci po mehiško
Pri pripravi hotdogov lahko pustimo ustvarjalnosti na plano