
Oslič s krompirjem in lešniki
Oslič s krompirjem in lešniki

Sestavine
- 3 krompirji
- 400 g osličevih filejev
- sol in poper
- 1 strok česna
- 40 g masla
- ekstra deviško oljčno olje
- 60 g lešnikov
- šopek peteršilja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 3 krompirji
- 400 g osličevih filejev
- sol in poper
- 1 strok česna
- 40 g masla
- ekstra deviško oljčno olje
- 60 g lešnikov
- šopek peteršilja
Postopek
Neolupljen krompir damo kuhat v slano vodo, ga odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, ga olupimo in narežemo na rezine. Ribje fileje narežemo na manjše kose. Česen olupimo in drobno sesekljamo. (Nekaj lešnikov lahko pustimo celih za okras.) Peteršilj in lešnike grobo sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo maslo in 2 žlici olja, dodamo česen, peteršilj in lešnike ter nekaj minut nežno pražimo.
Dodamo rezine krompirja in kose ribe, začinimo s soljo in poprom ter pustimo na ognju 5 do 6 minut. Med peko ne mešamo, kose ribe in krompirja le enkrat obrnemo in ponev nekajkrat nežno pretresemo, da se okusi prepojijo, vendar riba ne razpade. Po želji okrasimo s celimi popraženimi lešniki.