
Oslič s krompirjem in lešniki
Oslič s krompirjem in lešniki

Sestavine
- 3 krompirji
- 400 g osličevih filejev
- sol in poper
- 1 strok česna
- 40 g masla
- ekstra deviško oljčno olje
- 60 g lešnikov
- šopek peteršilja

Po navodilih slaščičarskih mojstrov: kako pravilno stopiti čokolado
Čeprav lahko v teh vročih dneh čokolado brez težav zmehčamo že na okenski polici, mojstri prisegajo na naslednja navodila za topljenje čokolade.

Je to zadnji žar sezone? Nadgradite druženje z domačimi omakami
Poletje bo hitro švignilo mimo in življenja se bodo vrnila na stare tirnice. A še prej se moramo s prijatelji srečati na pikniku, ki ga bodo popestrile domače omake.

Nasitna in okusna rižota z morskimi sadeži
Izvrstna poletna jed, nasitna in okusna. Postrežemo jo kot predjed ali za glavno jed.
Sestavine
- 3 krompirji
- 400 g osličevih filejev
- sol in poper
- 1 strok česna
- 40 g masla
- ekstra deviško oljčno olje
- 60 g lešnikov
- šopek peteršilja
Postopek
Neolupljen krompir damo kuhat v slano vodo, ga odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, ga olupimo in narežemo na rezine. Ribje fileje narežemo na manjše kose. Česen olupimo in drobno sesekljamo. (Nekaj lešnikov lahko pustimo celih za okras.) Peteršilj in lešnike grobo sesekljamo. V veliki ponvi segrejemo maslo in 2 žlici olja, dodamo česen, peteršilj in lešnike ter nekaj minut nežno pražimo.
Dodamo rezine krompirja in kose ribe, začinimo s soljo in poprom ter pustimo na ognju 5 do 6 minut. Med peko ne mešamo, kose ribe in krompirja le enkrat obrnemo in ponev nekajkrat nežno pretresemo, da se okusi prepojijo, vendar riba ne razpade. Po želji okrasimo s celimi popraženimi lešniki.