Kaj boste skuhali danes?
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka
Postopek
Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.
Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Orada na louisianski način
Radi preizkušate svetovne kuhinje? Za vas smo ujeli orado z mangom in avokadom.
Solata z lečo, rdečo peso in klobaso
Solata s klobaso bo odlična popestritev jedilnika v zimskih dneh