© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami

Skandinavsko navdihnjena

Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami

Skandinavsko navdihnjena

Čas priprave 25 min + 24 ur za mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina predjed za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
marinirana skusa s kislo smetano in kaprami

Sestavine

  • 3 dl belega vinskega kisa
  • 1 majhen korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 6 jagod pimentovca
  • 8 zrn popra
  • 4 nageljnove žbice
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 4 fileji skuše

ko postrežemo

  • 2 rezini rženega kruha
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 2 žlici kaper
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek drobnjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3 dl belega vinskega kisa
  • 1 majhen korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 6 jagod pimentovca
  • 8 zrn popra
  • 4 nageljnove žbice
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 4 fileji skuše

ko postrežemo

  • 2 rezini rženega kruha
  • 100 g kisle smetane ali crème fraîche
  • 2 žlici kaper
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek drobnjaka

Postopek

1

Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.

2

Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.

3

Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.