
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena
Marinirana skuša s kislo smetano in kaprami
Skandinavsko navdihnjena

Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 3 dl belega vinskega kisa
- 1 majhen korenček
- 1 rdeča čebula
- 6 jagod pimentovca
- 8 zrn popra
- 4 nageljnove žbice
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlička soli
- 4 fileji skuše
ko postrežemo
- 2 rezini rženega kruha
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
- 2 žlici kaper
- 1 majhna rdeča čebula
- majhen šopek drobnjaka
Postopek
Korenček in čebulo tenko narežemo, jagode pimentovca nekoliko stremo. V kozico damo kis, 3 dl vode, korenček, rdečo čebulo, pimentovec, poper, nageljnove žbice, sladkor in sol. Zavremo in nežno kuhamo 10 minut oziroma toliko, da se korenček skuha, nato odstavimo in pustimo, da se marinada nekoliko ohladi.
Ribje fileje položimo v plitvo posodo s kožno stranjo navzgor in jih prelijemo z marinado. Pustimo, da se vse ohladi, nato pokrijemo s prosojno kuhinjsko folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vzamemo fileje iz marinade, jih osušimo in narežemo na rezine. Kruh popečemo, obložimo z rezinami skuše, dodamo še žlico kisle smetane in posujemo s kaprami, nasekljano rdečo čebulo in narezanim drobnjakom.