© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Pečene skuše s kruhovim nadevom

Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom

Pečene skuše s kruhovim nadevom

Pripravite te okusne skuše z aromatičnim nadevom

Čas priprave 40 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pečene skuše s kruhovim nadevom

Sestavine

  • 4 skuše (po 250 g vsaka)
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 vejici timijana
  • suho belo vino
  • malo kruhove sredice
  • lovorovi listi
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper
  • oljčno olje za zabelo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 skuše (po 250 g vsaka)
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 vejici timijana
  • suho belo vino
  • malo kruhove sredice
  • lovorovi listi
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper
  • oljčno olje za zabelo

Postopek

1

Skuše očistimo, temeljito speremo pod mrzlo tekočo vodo in jih osušimo. Damo jih v primerno veliko posodo in dolijemo toliko vina, da so popolnoma prekrite. Pustimo, da se najmanj pol ure marinirajo v vinu. Česen olupimo, zelišča pa operemo in vse drobno sesekljamo. V primerno veliki skledi zmešamo zelišča in česen z žlico oljčnega olja, kruhovo sredico, soljo in poprom. Ribe vzamemo iz vina in jim s pripravljeno zmesjo napolnimo trebušne votline. Po vrhu jih začinimo še z malo soli.

2

Ribe lahko spečemo na žaru ali v pečici. Na rešetko žara ali v pekač razporedimo lovorove liste in ribe pečemo na listih. Na žaru jih pečemo na vsaki strani 10 minut, v pečici pa približno 20 minut. Pečene ribe odpremo, nadev odstranimo in ribe očistimo od kosti. Postrežemo jih skupaj z nadevom, zabeljene z malo oljčnega olja.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.