
Kaj boste skuhali danes?
Postrvi na žaru
Postrvi na žaru

Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras

Najlažji recept za chilli con carne, ki vedno uspe
Čeprav izvira iz Mehike in se je do popolne prepoznavnosti razvila v ZDA, je chilli con carne postal priljubljen po celem svetu.

Najboljši slani in sladki recepti s kostanjem
Če ste se do zdaj že naveličali klasičnega pečenega ali kuhanega kostanja, preverite naše predloge, kako kostanj uporabiti v slanih in sladkih jedeh.

To jesensko poslastico iz kozarca se morate naučiti pripraviti
Prge ali tepke so del naše tradicije, simbol trdoživosti in povezanosti z naravo. Prav je, da jih bolje spoznamo.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras
Postopek
Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.
Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.
Nasvet
Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.