© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Postrvi na žaru

Postrvi na žaru

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
postrvi

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras

Postopek

1

Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.

2

Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.

Nasvet

Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.

Priljubljeni recepti

Krhki kruhki naan na žaru

Če ste se naveličali klasičnih lepinj, pripravite naan na žaru

2 h
Enostavno

Hladna goveja pečenka z zeleno omako

Preden jo narežemo, jo dobro ohladimo

1 h 5 min
Enostavno

Gorska leča z mesnimi cmoki in timijanom

Lečina mineštra z mesnimi cmoki

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.