Kaj boste skuhali danes?
Postrvi na žaru
Postrvi na žaru
Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi (po 300 g)
- 3 žlice limonovega soka
- sol in sveže mleti poper
- šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
- 4 žlice olja
- limonovi krhlji za okras
Postopek
Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.
Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.
Nasvet
Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.