© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Postrvi na žaru

Postrvi na žaru

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
postrvi

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi (po 300 g)
  • 3 žlice limonovega soka
  • sol in sveže mleti poper
  • šopek zelišč (peteršilj, bazilika, koper in melisa)
  • 4 žlice olja
  • limonovi krhlji za okras

Postopek

1

Postrvi splaknemo pod tekočo vodo, jih osušimo, pokapamo z limonovim sokom, solimo in popramo. Zelišča (lističe in peclje) grobo narežemo in jih nadevamo v trebušne votline postrvi.

2

Postrvi s čopičem naoljimo in jih pečemo na srednje močno ogreti rešetki žara. Ker je njihovo meso nežno, jih lahko pečemo tudi v posebni mreži za peko rib ali pa jih zložimo na rahlo naoljene pladnje iz aluminijaste folije. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo. Postrvi so pečene, ko njihove oči postanejo bele in ko zlahka izvlečemo hrbtne plavuti.

Nasvet

Če želimo, da bo koža hrustljava, postrvi pred pečenjem povaljamo v mešanici 4 žlic moke in 1 žličke mlete paprike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.