
Skuša v slanini
Skuša v slanini

Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper
Postopek
Očiščene skuše solimo in v trebušno votlino vstavimo malo masla, cel strok česna, vejice koriandra, peteršilja in timijana.
Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe. Postavimo jih na rešetko žara in pečemo približno 20 minut. Občasno jih obrnemo in med peko polivamo z oljem. Pečene ribe ponudimo s poljubno prilogo.