
Skuša v slanini
Skuša v slanini

Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 očiščene skuše po 300 g
- 250 g dimljene slanine
- 80 g masla
- 4 manjši stroki česna
- vejice koriandra, peteršilja in timijana
- oljčno olje
- sol
- mleti poper
Postopek
Očiščene skuše solimo in v trebušno votlino vstavimo malo masla, cel strok česna, vejice koriandra, peteršilja in timijana.
Tanko narezane rezine dimljene slanine zložimo na delovno površino, tako da se delno prekrivajo, in vanje zavijemo ribe. Postavimo jih na rešetko žara in pečemo približno 20 minut. Občasno jih obrnemo in med peko polivamo z oljem. Pečene ribe ponudimo s poljubno prilogo.