
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata

Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Preberite tudi

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"

Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

4 znamenja, ki so v zvezi najbolj ljubosumna
Astrologija nam lahko razkrije marsikaj o naših lastnostih, vključno z našim vedenjem v razmerjih. To so najbolj ljubosumna znamenja. Ste to že izkusili?
Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Postopek
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.
Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.