
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo

V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, Rožletova pica iz pirine moke z zelenjavo in mocarelo pa je dišala tako, da smo komaj dočakali, da se je spekla.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji
Postopek
V skodelico damo polovico bele moke, sladkor, mleko in zdrobljen kvas. Sestavine zmešamo in počakamo, da kvas vzhaja. V drugi skledi zmešamo preostalo moko, sol in oljčno olje. Dodamo kvasec in zamesimo testo. Počasi dodajamo vodo. Testo pregnetemo in pustimo vzhajati 1 uro.

Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko. Dodamo na male koščke narezan paradižnik in še malo pražimo. Dodamo sol, poper, začimbe. Svežo zelenjavo očistimo in narežemo.

Na pomokani delovni površini vzhajano testo razvaljamo. Mocarelo narežemo.

Testo premažemo z omako in obložimo s sirom in zelenjavo. Pico pečemo 15 minut na temperaturi 170 °C.
