
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pica za zdravje
Iz rubrike Otroci kuhamo

V naši »otroški kuhinji« je bilo spet veselo, Rožletova pica iz pirine moke z zelenjavo in mocarelo pa je dišala tako, da smo komaj dočakali, da se je spekla.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
testo
- 300 g pirine moke
- 100 g bele moke
- 20 g kvasa
- 3 žličke sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 dl mlačne vode
- 0,5 dl mlačnega mleka
omaka
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g šalotke
- 3 veliki zreli paradižniki
- sol
- poper
- bazilika
- timijan
- majaron
obloga
- 250 g mocarele
- sveža zelenjava po želji
Postopek
V skodelico damo polovico bele moke, sladkor, mleko in zdrobljen kvas. Sestavine zmešamo in počakamo, da kvas vzhaja. V drugi skledi zmešamo preostalo moko, sol in oljčno olje. Dodamo kvasec in zamesimo testo. Počasi dodajamo vodo. Testo pregnetemo in pustimo vzhajati 1 uro.

Na oljčnem olju prepražimo drobno sesekljano šalotko. Dodamo na male koščke narezan paradižnik in še malo pražimo. Dodamo sol, poper, začimbe. Svežo zelenjavo očistimo in narežemo.

Na pomokani delovni površini vzhajano testo razvaljamo. Mocarelo narežemo.

Testo premažemo z omako in obložimo s sirom in zelenjavo. Pico pečemo 15 minut na temperaturi 170 °C.
