Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skusa-s-pomarancno-solatko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.

2

V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.