© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Skuša s pomarančno solatko

Preprosto, a okusno kosilo.

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skusa-s-pomarancno-solatko_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper
lubenica

Triki, s katerimi prepoznate popolno lubenico

Bralka nas je vprašala: Tu je poletni čas, ko se vsi radi osvežimo tudi z lubenico. Po navadi vedno kupim razrezano, saj se mi je že zgodilo, da sem, če sem kupila celo, vsaj polovico kaj hitro vrgla stran, ker je bila nezrela ali kašasta. Kaj svetujete pri nakupu lubenice?

Sestavine

  • 4 fileji skuše brez kosti, vsak pribl. 80 g
  • ščepec blagega čilija v prahu
  • 2 pomaranči
  • 1 velika šalotka
  • 50 g črnih oliv (kalamata) brez koščic
  • 3 vejice sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • sveže mleti poper

Postopek

1

Fileje začinimo s čilijem in soljo ter prihranimo. Pomaranče olupimo tako, da najprej odstranimo lupino z belo kožo vred. Nato z nožem zarežemo v fileje tik ob membrani posameznega krhlja in izrežemo fileje. Zmešamo jih z drobno nasekljano šalotko, olivami, peteršiljem in vse skupaj začinimo še z dobrim ščepom sveže mletega popra.

2

V večji ponvi segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pečemo ribo, vmes jo enkrat obrnemo. Postrežemo s pomarančno solatko. Zraven tekne mladi krompir in stročji fižol.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.