© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna velikonočna jajčka na palčki

Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Čokoladna velikonočna jajčka na palčki

Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 jajčk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladna-velikonocna-jajcka-na-palcki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g čokoladnega biskvita
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • sladkorni posip, pisane mrvice za okras
  • 20 palčk za lizike ali lesene palčke
  • približno 2 kg riža za oporo palčkam
  • celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 400 g čokoladnega biskvita
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • sladkorni posip, pisane mrvice za okras
  • 20 palčk za lizike ali lesene palčke
  • približno 2 kg riža za oporo palčkam
  • celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali

Postopek

1

Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo.

2

Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo multipraktika in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.

3

Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.

4

Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.