
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
Postopek
Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo.
Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo multipraktika in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.
Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.
Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom.