
Sirova torta s pomarančo in granatnim jabolkom
Torta, ki je ravno prav kiselkastega in sladkega okusa.
Sirova torta s pomarančo in granatnim jabolkom
Torta, ki je ravno prav kiselkastega in sladkega okusa.

Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 250 g polnozrnatih piškotov
- 100 g masla
- 600 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 3 žlice mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 1,5 dl sladke smetane
- semena enega granatnega jabolka in pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo – lahko jih damo v vrečko in jih povaljamo z valjarjem ali pa jih grobo zmeljemo v multipraktiku. Zdrobljene piškote damo v skledo in jim prilijemo stopljeno maslo, premešamo in s piškotno maso, ki jo potlačimo s prsti ali hrbtno stranjo žlice, obložimo model za torte premera 23 cm. Tortno podlago pol ure hladimo v hladilniku.
Kremni sir, naribano pomarančno lupinico, mleko in sladkor v prahu damo v skledo in z električnim mešalnikom mešamo, da dobimo gladko maso. Dodamo sladko smetano in stepamo, da dobimo gosto kremo. Kremo prelijemo po piškotni podlagi in jo poravnamo. Torto postavimo vsaj za 4 ure nazaj v hladilnik, lahko tudi čez noč.
Izrežemo fileje iz pomaranč, katerih lupino smo prej naribali za kremo. Pomaranči obrežemo vrh in dno, jo postavimo na desko in z ostrim nožem obrežemo ostanek lupine, tako da na pomaranči ne ostane nič bele kožice. Nato zarežemo med krhlji in iz membran izločimo pomarančne fileje. Pred postrežbo torto okrasimo s pomarančnimi fileji in semeni granatnega jabolka.