
Pomarančna sirova torta brez peke
Osvežilna in smešno lahka za pripraviti sirova torta
Pomarančna sirova torta brez peke
Osvežilna in smešno lahka za pripraviti sirova torta

Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras
Preberite tudi

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.
Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo tako, da jih damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem ali pa jih zdrobimo z rokami.
Piškote damo v skledo in jih zmešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno okroglega modla premera 24 cm, testo utrdimo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se dno utrdi.
V dovolj veliko skledo damo kremni sir, pomarančno lupinico, maskarpone, sladkor in mleko. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.
Sladko smetano vlijemo v čisto skledo in stepemo le toliko, da dobimo teksturo goste kreme. Vmešamo v mešanico s sirom in dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
Iz hladilnika vzamemo model s piškotnim dnom in ga obložimo s sirovo pomarančno kremo. Na kremo naložimo še pomarančne fileje in postavimo za vsaj 4 ure ali kar čez noč nazaj v hladilnik.
Nasvet
Kako pripravimo pomarančne fileje
Pomarančne fileje naredimo tako, da z ostrim nožem olupimo pomarančo in odstranimo še vse bele dele lupine. Z nožem nato zarežemo še med membrane vsakega krhlja in tako izrežemo krhlje brez membran.