
Limonova sirčkova torta s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla
Limonova sirčkova torta s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Sestavine
osnova
- 200 g krhkih piškotov
- 25 g stopljenega masla
nadev
- 600 g polnomastnega kremnega sira
- 75 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- lupinica 1 neškropljene limone
- 3 žličke vaniljeve arome
- 1 dl kisle smetane
pečeno sadje
- 8 velikih sliv (ali ringlojev)
- 300 g robidnic
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
osnova
- 200 g krhkih piškotov
- 25 g stopljenega masla
nadev
- 600 g polnomastnega kremnega sira
- 75 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- lupinica 1 neškropljene limone
- 3 žličke vaniljeve arome
- 1 dl kisle smetane
pečeno sadje
- 8 velikih sliv (ali ringlojev)
- 300 g robidnic
- 100 g svetlega sladkorja muskovado
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modla za torte premera 22 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, jih pretresemo v skledo, dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo. Mešanico pritisnemo ob dno tortnega modla in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Za nadev z električnim mešalnikom gladko stepemo kremni sir in sladkor. Postopoma dodajamo jajca, in sicer eno po eno, skupaj z limonovo lupinico in vaniljevo aromo; pazimo, da je masa dobro zmešana, a je ne stepamo preveč. Maso prelijemo na ohlajeno osnovo v modlu in v srednjem delu pečice pečemo 50 minut oziroma ravno toliko, da se strdi. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato vzamemo iz modla in pustimo, da se do konca ohladi.
Medtem temperaturo v pečici povečamo na 200 °C. Slive narežemo na krhlje in jih v pekaču dobro zmešamo z robidnicami in sladkorjem. Pečemo 10 do 12 minut, da sadje upade in nastane sirupasta omaka. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Ko je sirčkova torta popolnoma ohlajena, jo tanko premažemo s kislo smetano in obložimo s pečenim sadjem. Preostanek sadja ponudimo zraven v skledici.