Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonova sirčkova torta s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Limonova sirčkova torta s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–12 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

osnova

  • 200 g krhkih piškotov
  • 25 g stopljenega masla

nadev

  • 600 g polnomastnega kremnega sira
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • lupinica 1 neškropljene limone
  • 3 žličke vaniljeve arome
  • 1 dl kisle smetane

pečeno sadje

  • 8 velikih sliv (ali ringlojev)
  • 300 g robidnic
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado

Preberite tudi

Sestavine

osnova

  • 200 g krhkih piškotov
  • 25 g stopljenega masla

nadev

  • 600 g polnomastnega kremnega sira
  • 75 g rjavega sladkorja
  • 4 velika jajca
  • lupinica 1 neškropljene limone
  • 3 žličke vaniljeve arome
  • 1 dl kisle smetane

pečeno sadje

  • 8 velikih sliv (ali ringlojev)
  • 300 g robidnic
  • 100 g svetlega sladkorja muskovado

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modla za torte premera 22 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, jih pretresemo v skledo, dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo. Mešanico pritisnemo ob dno tortnega modla in postavimo v hladilnik, da se ohladi.

2

Za nadev z električnim mešalnikom gladko stepemo kremni sir in sladkor. Postopoma dodajamo jajca, in sicer eno po eno, skupaj z limonovo lupinico in vaniljevo aromo; pazimo, da je masa dobro zmešana, a je ne stepamo preveč. Maso prelijemo na ohlajeno osnovo v modlu in v srednjem delu pečice pečemo 50  minut oziroma ravno toliko, da se strdi. Pustimo, da se ohlaja 10 minut, nato vzamemo iz modla in pustimo, da se do konca ohladi.

3

Medtem temperaturo v pečici povečamo na 200 °C. Slive narežemo na krhlje in jih v pekaču dobro zmešamo z robidnicami in sladkorjem. Pečemo 10  do 12 minut, da sadje upade in nastane sirupasta omaka. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

4

Ko je sirčkova torta popolnoma ohlajena, jo tanko premažemo s kislo smetano in obložimo s pečenim sadjem. Preostanek sadja ponudimo zraven v skledici.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.