© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rižota z regratom

Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način

Rižota z regratom

Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rizota z regratom_

Sestavine

  • 320 g riža za rižoto
  • 80 g sesekljane čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 250 g regrata
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 40 g naribanega parmezana
  • 20 g masla
  • pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 320 g riža za rižoto
  • 80 g sesekljane čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 250 g regrata
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 40 g naribanega parmezana
  • 20 g masla
  • pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove

Postopek

1

Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Na oljčnem olju steklasto podušimo čebulo. Dodamo riž in pražimo toliko, da postekleni. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino izpari. Zalijemo z zajemalko zelenjavne osnovo in ob stalnem mešanju in dodajanju zelenjavne osnove kuhljamo riž približno 20 minut.

2

Pet minut, preden je riž kuhan, dodamo regrat, premešamo in začinimo s soljo in poprom. Ko je riž kuhan al dente, kozico odstavimo, dodamo še maslo in parmezan, premešamo in razdelimo na krožnike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.