
Rižota z regratom
Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način
Rižota z regratom
Regrat lahko z malce domišljije uporabimo na tisoč in en način

Sestavine
- 320 g riža za rižoto
- 80 g sesekljane čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl belega vina
- 250 g regrata
- 0,5 dl sladke smetane
- 40 g naribanega parmezana
- 20 g masla
- pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?
Sestavine
- 320 g riža za rižoto
- 80 g sesekljane čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl belega vina
- 250 g regrata
- 0,5 dl sladke smetane
- 40 g naribanega parmezana
- 20 g masla
- pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove
Postopek
Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Na oljčnem olju steklasto podušimo čebulo. Dodamo riž in pražimo toliko, da postekleni. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino izpari. Zalijemo z zajemalko zelenjavne osnovo in ob stalnem mešanju in dodajanju zelenjavne osnove kuhljamo riž približno 20 minut.
Pet minut, preden je riž kuhan, dodamo regrat, premešamo in začinimo s soljo in poprom. Ko je riž kuhan al dente, kozico odstavimo, dodamo še maslo in parmezan, premešamo in razdelimo na krožnike.