
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
- stopljeno maslo za pokapanje in premaz
nadev
- 120 g jedilne čokolade
- 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
- 5 jajc
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
ko postrežemo
- kokosovi ostružki
- sladka smetana ali vaniljev sladoled

Zdrobov narastek – sladica otroštva, ki nikoli ne gre iz mode
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.

Tako krvavice ne bodo počile
Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Pet okusnih idej z rižem (ki niso rižota)
Riž ni samo za rižote. In ni samo priloga. Lahko ga uporabimo v solatah, polpetih, hrustljavih kroglicah, kremastih pudingih... Zaloga riža je v shrambi vedno dobrodošla.
Sestavine
- 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
- stopljeno maslo za pokapanje in premaz
nadev
- 120 g jedilne čokolade
- 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
- 5 jajc
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
ko postrežemo
- kokosovi ostružki
- sladka smetana ali vaniljev sladoled
Postopek
Za nadev čokolado drobno naribamo in zmešamo z naribanimi mandlji. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Beljake stepemo v čvrst sneg in zmešamo z rumenjakovo mešanico.
Oba lista vlečenega testa pokapamo z malo stopljenega masla, nato ju drugega vrh drugega položimo na navlažen prt. Na testo razprostremo jajčno maso in posujemo s čokoladno-mandljevo mešanico.
Testo z vijemo v zavitek in konca zavihamo navznoter. Zavitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažemo s stopljenim maslom. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C, in pečemo 25 do 30 minut.
Zavitek postrežemo vroč, okrašen s kokosovimi ostružki, in priložimo še stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.
Nasvet
Če niste ljubitelj čokolade in oreščkov, pa lahko pripravite katerega od sadnih zavitkov: hruškov zavitek s kozjim sirom, jabolčni zavitek ali skutni zavitek z robidnicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morski list z masleno pehtranovo omako s kozicami
Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom
Ješprenjeva enolončnica vam ne bo vzela več kot pol ure za pripravo