© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-mandljev zavitek

Čokoladno-mandljev zavitek

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
COKOLADNI ZAVITEK Z MANDELJNI IMG_7052000

Sestavine

  • 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
  • stopljeno maslo za pokapanje in premaz

nadev

  • 120 g jedilne čokolade
  • 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

ko postrežemo

  • kokosovi ostružki
  • sladka smetana ali vaniljev sladoled
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

  • 2 lista kupljenega vlečenega testa ali 150 g domačega vlečenega testa
  • stopljeno maslo za pokapanje in premaz

nadev

  • 120 g jedilne čokolade
  • 100 g drobno naribanih neblanširanih mandljev
  • 5 jajc
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja

ko postrežemo

  • kokosovi ostružki
  • sladka smetana ali vaniljev sladoled

Postopek

1

Za nadev čokolado drobno naribamo in zmešamo z naribanimi mandlji. Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem. Beljake stepemo v čvrst sneg in zmešamo z rumenjakovo mešanico.

2

Oba lista vlečenega testa pokapamo z malo stopljenega masla, nato ju drugega vrh drugega položimo na navlažen prt. Na testo razprostremo jajčno maso in posujemo s čokoladno-mandljevo mešanico.

3

Testo z vijemo v zavitek in konca zavihamo navznoter. Zavitek položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažemo s stopljenim maslom. Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 °C, in pečemo 25 do 30 minut.

4

Zavitek postrežemo vroč, okrašen s kokosovimi ostružki, in priložimo še stepeno sladko smetano ali vaniljev sladoled.

Nasvet

Če niste ljubitelj čokolade in oreščkov, pa lahko pripravite katerega od sadnih zavitkov: hruškov zavitek s kozjim sirom, jabolčni zavitek ali skutni zavitek z robidnicami.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.